Geluidsstudio’s

proefUitvoering geluidsstudio’s voor een geluiddemping 50-55 dB:

De geluidsstudio wordt gebouwd van panelen, een flexibel zelfdragend demontabel modulair tweeschalig bouwsysteem van standaard modules met een hoge geluiddemping.

De wanden bestaan in feite uit 2 akoestisch ontkoppelde wanden van een samengesteld pakket van gipsplaten met daartussen een ankerloze spouw van 40 mm die gevuld wordt met minerale wol.

Aan de binnenzijde van de geluidsstudio worden hoogwaardige absorptieplaten aangebracht voor een optimale ruimteakoestiek en in de hoeken driehoekige zogenaamde hoekabsorbers.

De totale dikte van de panelen bedraagt 150 mm en de standaardbreedte van de panelen bedraagt 400 mm.

Door de toepassing van hoek- en paspanelen is men niet aan een standaardmaatvoering gebonden en kan de geluidsstudio in vrijwel elke afmeting geleverd worden zonder extra meerkosten. De studio kan daardoor optimaal afgestemd worden op de beschikbare ruimte.

De elementen worden onderling verbonden door een robuust insteeksysteem, dat een maximale afdichting waarborgt.

Het plafond van de geluidsstudio’s bestaat uit een dubbele gipsplaat aangebracht in stalen I-profielen in combinatie met een isolatiedeken van minerale wol van 65 mm dikte e.e.a afgestemd op de geluidreductie van de wanden.

De wanden en het plafond hebben een zeer hoge brandwerendheid  en zijn schroef- en spijkervast over het gehele oppervlak zonder pluggen of achterhout.

De wanden zijn geschikt voor elke gangbare afwerking als verf en behang of een enkel-of dubbelzijdige prefab-afwerklaag van vinyl.

 

De geluidsstudio’s worden uitgevoerd inclusief:

  • 2 stuks slanke achter elkaar geplaatste geluidsisolerende toegangsdeuren met tegenovergestelde draairichting, een naar buiten draaiend, een naar binnen draaiend
  • een ventilatiesysteem voor een 10-voudige luchtwisseling in de cabine met aan de inblaaszijde een aangesloten geruisarme ventilator die de lucht in de ruimte door overdruk afvoert via een geluiddempend ventilatiekanaal inclusief ventilatieroosters
  • ontkoppelde zwevende vloer onder de cabine
  • wandopbouwstopcontact met schakelaar voor verlichting en regelbare ventilatie alsmede verdere noodzakelijke stopcontacten
  • kabeldoorvoersparingen
  • verlichtingsarmatuur met Led-verlichting, warmwit

Opties zijn:

  • vensters bestaande uit 2 akoestisch ontkoppelde voorzetramen met verschillende glasdiktes
  • multikabel doorvoerpaneel

Contact

Meyer noise control
Postbus 80
5070 AB Udenhout
Mob: 06 46 120 881

Meer informatie?

Neem contact op